Παράταση υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος: έως 31-7-2024

Αναστάσιος Μαγκούτας

Αναστάσιος Μαγκούτας

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ΕΚΠΑ

Αναπληρωτής Καθηγητής

Διδακτορικό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο της Εφαρμοσμένης Οικονομικής.
Μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και πτυχίο Επιχειρησιακής Έρευνας από το Πανεπιστημίου Glamorgan της Ουαλίας.

Στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), διδάσκει μαθήματα μάνατζμεντ, διοίκησης και διαχείρισης εταιρικών πόρων τόσο σε προπτυχιακό, όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο. Διατελεί επίσης διευθυντής του Εργαστηρίου Λογιστικής, Χρηματοοικονομικής και Εφαρμοσμένων Οικονομικών (ΕΛΧΕΟ) του εν λόγω Ιδρύματος.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αναφέρονται στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στις οργανωσιακές και στρατηγικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σύγχρονη επιχείρηση και στην τεχνολογική καινοτομία. Άρθρα του έχουν δημοσιεύσει σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και η έρευνα του έχει παρουσιαστεί σε πλήθος διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.

Υπήρξε Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων σε δημόσιο οργανισμό, έχει πολυετή, σημαντική επαγγελματική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης, καθώς και στη διαχείριση χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.