Παράταση υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος: έως 31-7-2024

Νικόλαος Δασκαλάκης

Νικόλαος Δασκαλάκης

Χρηματοοικονομικά και Λογιστικά - Πάντειο Πανεπιστήμιο

Επίκουρος Καθηγητής

Ο Δρ. Νίκος Δασκαλάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πριν εκλεγεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, δίδασκε για 4 έτη στο Πανεπιστήμιο του Brighton (UK) ως Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής, ενώ έχει διδάξει σε πλήθος ανώτατων εκπαιδευτκών ιδρυμάτων στην Ελλάδα (ενδεικτικά αναφέρονται τα ιδρύματα ΟΠΑ, ΕΚΠΑ, ΕΑΠ, ΤΕΙ Αθήνας, Χαλκίδας και Λάρισας) τα αντικείμενα της Χρηματοοικονομικής και της Λογιστικής.

Ο Δρ. Δασκαλάκης είναι ακαδημαϊκός υπεύθυνος του Προγράμματος Εξειδίκευσης του ΚΕΔΙΒΙΜ Παντείου «Οικονομικά του Blockchain: Εισαγωγή στα Κρυπτονομίσματα», ενώ είναι συγγραφέας των βιβλίων «An Introduction to Cryptocurrencies; The Crypto Market Ecosystem» (Routledge, 2020, στα αγγλικά) και «FinTech και Κρυπτοοικονομία» (Προπομπός 2022). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στον ακαδημαϊκό χώρο της χρηματοοικονομικής καινοτομίας (crowdfunding και εφαρμογές blockchain στα χρηματοοικονομικά), και της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στη χρηματοδότηση. Είναι reviewer σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά (ενδεικτικά αναφέρονται τα Journal of Corporate Finance, Journal of Small Business Management, Journal of Business Venturing), και το έργο του έχει δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους (ABS: 4, ABS: 3) και είναι ευρέως διαδεδομένο με πάνω από 1.700 ετεροαναφορές (Google Scholar).

Επιπλέον, συμμετέχει στην Ομάδα Συμφεροντούχων Ασφάλισης και Αντασφάλισης (Insurance and Reinsurance Stakeholder Group - IRSG) της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA), ενώ έχει διατελέσει μέλος στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Συμφεροντούχων της Χρηματοδότησης από το Πλήθος (European Crowdfunding Stakeholder Forum - ECSF), στην Ομάδα Τραπεζικών Συμφεροντούχων (Banking Stakeholder Group - BSG) της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (EBA), και στην Ομάδα Χρηστών Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (Financial Services User Group - FSUG) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC). Τέλος, έχει εργαστεί για 8 χρόνια στο Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ), ως Υπεύθυνος Τμήματος Οικονομικής Ανάλυσης και Μικρών Επιχειρήσεων.